Wednesday, November 24, 2010

Tag menge-tag..

Ni adalah soalan yg di tag oleh erin,
bende ni dah lame di tag tapi baru sempat buat sekarang,
ada lagi 1 hutang tag belum buat,
ada hati nak buat nanti baru buat, hehe..


1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?bende?

Benda yg paling penting dalam hidup (tapi bukan berarti kebutuhan primer ek,hehe) mungkin ialah kacamata atau cermin mata or glasses, why? B_coz saya ni rabun tahap yg boleh kate dah agak terok, so kalau kacamata dah hilang or lupa letak mana tah, mesti hati pun ikut panas sebab pandangan mata jadi serba blur..eemm..tengok cahaya lampu pun jadi lawa macam bunga, ckckck..See, betapa pentingnya kacamata utk seorang Tasya, bangun2 tido je mesti tercari2 si buah hati ni..memang penting..

2. Benda yang terakhir korang beli menggunakan duit korang sendiri?

Pakai duit sendiri? Eem..pikir dulu yah..jap..ee..sowy, saya belum kerja lagi, masih lagi kuliah n masih dibawah tanggungan orangtua, so sume keperluan beli gune duit parents, pakaian, buku, makanan, dll, semuanya laa..kalau ada duit yg hasil cari sendiri, biasanya duit tu di tabung alias masuk bank buat simpanan..

3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?

Ekk..pasal kawin laa pulak..mudanya daku nak jawab hal yang sebegini..tapi, xpe..xpe..nanti suatu masa kena pikir juga benda macam ni, hehe..
Melangsungkan perkawinan nak di Korea utara, eek silap..Korea Selatan, hehe..
Tema perkawinan nak Arabic style tapi yg taman punya tempat, so sejuk mata memandang hijauan pepohonan dan warna bunga2an..
(ni betul punya mahal kalau nak buat rasanya, haha…)



4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?

Untuk soalan ni mestilah jawabannya iya, mestilah saya sedang bercinta. Ingat saya batu ke xpunya cinta, ckckck…Apalah artinya hidup tanpa cinta, cinta itu begitu luas, dan ia mengembirakan semua orang, betapa hebatnya cinta itu..saya saat ini sedang jatuh cinta dan ingin menambahkan lagi kecintaan yg sudah ada dihati ini, supaya ianya menjadi semakin kuat dan tidak dapat di bolak-balikkan lagi, saya ingin mencintai-Nya dengan segenap keinsafan diri dan kerendahan hati ini, kepada sang penguasa cinta yang memiliki cinta yang abadi..

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?

Laah, kekasih ke? Emm.anggap je lah tu jodoh yang ditetapkan Allah untuk saya, maka saya akan mencintainya sehingga kami berdua akan di pertemukan kembali di surga sana. Amin..

6. Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?

Untuk saat ni setakat berjumpa didalam doa-doa yg terucap dibibir, menunggu hingga sampai saatnya cinta ini dipertemukan dalam sebuah ikatan…InsyaAllah, amin..

7. Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?

novel : Versus by. Hlovate (inspiring book, make me want to changed for good, like it so much..)
buku : Tuntunan Bertobat by. Muhammad Husein Ya’kub (Baru beli jd belum baca lagi, hehe..)
majalah : xingat bila terakhir beli majalah sebab dah lama sangat xbeli, haha..


8. Apakah nama penuh korang?

Tengku Natasya Ilma Alhabsyi
Nama sendiri Natasya Ilma je, yg Tengku dan Alhabsyi tu nama family yg ikut belah abah, kalau belah ummi Tengku jg tapi ummi nama family belakang dia Asseggaf..hehe.
.

9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?

Dua-duanya…sebab ummi n abah boleh di ajak serius, boleh jg diajak bergurau, boleh jg manja, merajuk, pun boleh..haha..saya dekat dgn keduanya sebab adek beradek xbanyak, cuma saya dgn adek lelaki saya yg embam, so nak cerita pape pun dgn diorang boleh, kalau masa tu tgh cakap dgn abah so cerita dgn abah, kalau tgh cakap dgn ummi so ceritalah dgn ummi..

10. Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?

Merasa ingin berjumpa dgn Nabi Muhammad SAW jg, sama macam erin..Tapi, ikutkan cakap hati lebih besar nak jumpa dengan jodoh saya nanti, jadi merasa bersalah sebab xcukup sayang lagi pada Rasulullah, uhuhu..

11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?

Soalan macam ni pun nak tanya ke, malulah..private ni private..kalau nak basuh baju kan mesin ada tinggal masukkan coin n tolak, selesai, kalaupun rajin pergilah basuh guna tangan, xkan nak suruh erin basuh baju saya, haha..

12. Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?

Sekarang ni teringin sangat nak pergi Korea Selatan, mimpi n cita2 terajut disana, ceehhh.. Memang Negara yg saya nak sangat pergi..jeongmal..
Lepas tu kalau suatu saat dah mampu nak pergi naik Haji , so boleh naik Haji pergi Makkah, Madinah, dll..
Nak jg menginjakkan kaki di yaman, tepatnya di Hadramaut, nak mengetahui macam mana tempat asal usul para moyang-moyang kami dulu2 tu..(haa, apalagi dah ada kenal 1 org asal hadramaut yg family sama Alhabsyi, tambah teringin nk pegi..)
Next destination…haha, pokoknya saya teringin nak keliling dunia..hehe..


13. Pilih salah satu, peluk atau cium?

Peluk, karena sebuah pelukan bisa menghacurkan benteng keras pada hati, mencairkan kebekuaan yg ada di hati serta memberikan sebuah kenyamanan, seperti pelukan seorang ummi yg sangat menentramkan hati..

14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang

Hazrina Erin itu:
1. kurus,haha..xdelah kurus sangat, masuk kategori tubuh ideal lah konon tu..seehh bangga tu kang erin..ahaha..
2. xberapa nak ramah, maybe laa…utk org yg belum kenal dia, 1st impression jumpa dia tu..tp kalau dah kenal rupanya bocor halus jugak..
3. Hidden, hehe bukan dia yg hidden tapi dia suka main game hidden, tah pape tah main game tu terus, xbusan ke erin oi, kalau 1 ke 2 jenis game hidden ok lagi, tapi ni…ckckck…


15. 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang?

Orang termasuk kata benda alias noun kan? So kira orang boleh jg eek..eem..ok..
1. My Family ++
2. Sahabat2x
3. Al-Quran
4. Selimut tidur
5. Hadiah dari orang yg disayang


16. 5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?

1. Insha Allah – Maher Zain
2. Open Your Eyes – Maher Zain
3. You Come to Me – Sami Yusuf
4. Hold My Hand – Maher Zain
5. Without You – Sami Yusuf



17. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?

13 Februari 1991, utk taon lepas sambut besday di tanah air, pegi makan2x dekat Rice Bowl dgn sepupu2x, pastu masa balik ukm pegi makan2x lagi dekat Secret Recipe dgn kawan2 perempuan ArchiConteng..haha, makan terus kn, hehe..

18. 5 orang blogger yang korang nk tag

1. Putri
2. Nicha e-cha
3. Muna
4. Budak Archiconteng yg belum buat sila buat
5. sape yg baca..


19. Cerita sikit blogger yang pertama korang tag

Putri Farez itu:
1. Nampak macam pendiam, tapi boleh tahan ramah lah jugak…xdelah pendiam rasanya, banyak je cakap, lagi banyak dari saya..haha..
2. Terer kira mengira, nak kira pe cakap je, math boleh tolong ajar, structure pun boleh tolong ajar, jd cikgu punyalah sabar nak mengajar saya yg lemah kalau suruh kira mengira ni, hehe..
3. Mood cepat berubah, jgn salah ek..ingat channel kat tv je ke boleh skali tekan dah berubah, mood pun boleh jg laa..kalau time mood elok, ok je gelak ketawa, tapi kalau angin utara ke selatan dah datang, ok xyah kata pape…lari..ahaha..peace..



sudah selesai tanya jawab soalan,
bermakna tanda berakhirnya entry kali ini,
sekian, terima kasih..Wassalam..
(tiba2 formal..haha..)



9 comments:

Hazrina Erin said...

cehh..nak kawen kat korea selatan tapi nak tema arabic..baek kawen kat arb..hahahha..
ape bocor halus tu??kurang phm..hehehe..
tasya, kite tak penah bosan men gme tu..lagi rasa nak main adela...hehehe :P

Natasya Alhabsyi said...

xnak kawen kat arab sebab xbnyk pokok, pasir je, haha..
bocor halus tu lbh kurang sama macam sengal, wkaka..
haish, xlepas2 dek game hidden...ckckck...

Hazrina Erin said...

hahaha..perkataan baru..bocor halus! :P

wiyono said...

blognya bagus eui, jadi pingin tukerran link nih

Natasya Alhabsyi said...

wiyono: makasih..
silahkan aja kalo mo tukeran link, blog mas apa yg gallery photo itu?

Anonymous said...

putri farez~~~me..me..me..
kawin kat korea...kena kumpul duit dari skrg nie...
hmm tema arab plak tue...nie kena jd putih n kurus, hidung mancung..camne lar nak bagi hidung mancung yerk

Natasya Alhabsyi said...

adooi put, perli nampak, haha...
putih n kurus tu boleh usaha lh lgi,
yg hdung mancung tu xleh blaa,
xkan nk operasi plastik kut,
hahaha...=))

putrifarez said...

hahahaha....
nak jawab benda alah tag nie pown ak x reti....
kena copy patue paste kat blog ke...
hmm...
nak jd putih pown bukan senang...
huhhhuuhuhhuh

Natasya Alhabsyi said...

yupz...copy paste soalan kat blog pastu bagi jawapan ek..hehe..
nk putih sgt pkai je tpung gomak mcm yg sudin pkai kat cite pndekar bjang lapok, haha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...