Thursday, November 10, 2011

Idul Adha diperantauan T_T

 بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 


...السلام عليكم


Walaupun hari raya idul adha telahpun berlalu,
daku tetap ingin mengucapkan:
SELAMAT HARI RAYA IDUL ADHA
kepada semua yg merayakannya..

Gimana idul adha kalian tahun ni?
Ok atau tidak?haha~~
so pasti ok lah ya, lagi2x yg dapat pulang kampung tu,
pasti rasa gembira dapat ketemu keluarga, beraya bersama, huhu, enaknya..

Ada unsur kecemburuan terlihat disitu, haha~~
ya iyalah, gimana tidak cemburu coba,
ini merupakan hari raya yg pertama kalinya daku tidak pulang setelah selama 3 tahun lebih daku berada di Malaysia...
huhu, SEDIH??
Memang sih terasa sedih,
tapi mau diapakan lagi, memang itu jalan yg daku pikir terbaik...ya gak?hee..
and then...
akhirnya daku beraya di Ampang, KL, selama 2 hari mengikuti temanku Aiza yg jg tidak pulang ke kampungnya di Kota Bharu, Kelantan, haha~~
jadi hari raya kali ini kegiatan daku adalah:
main masak2x alias belajar masak, n
jaga baby (anak buah Aiza) yg comel..

So check this out ^-^

 Ini adalah puding kastad...kami buat, atas bantuan kak long Aiza...sedap tau..hehe~~ 
I like puding somuch..ceeh..

 Ini nasi dagang+ikan Aya singgang...Mak usu Aiza yg buat..
Sedap...nak belaja masak ni len kali, hee~~

 Ini gulai ayam+telur...Mak usu Aiza gak yg buat..

 Yang ini tapai dari beras/nasi, 1st time jumpa, selalu jumpa tapai dari ubi je..ehmm..

 Ni mesti dah selalu tengok, roti macam jala..eeh silap..roti jala..hee..;p

Yang ini biasa la, agar-agar...hee..

Sebenarnya masih ada 2 jenis makanan yang kami buat sendiri (maksud: diarah oleh kak long Aiza) tapi kan terlupa mau snap pic laa~~huhu..

yg 1 tu buat Rendang ayam ala Negeri Sembilan,
liat resep dari SINI..hehe..

(Gambar hiasan)

n 1 lagi buat cake cokelat...yg simple punya..hehe..

(Gambar hiasan)

Banyak makanan yang tersedia sewaktu hari raya, bermacam-macam jenis ada,
semua lezat n menggugah selara,
tapikan..tapikan..
raya kurban tahun ni tak dapat rasa pun makan daging kurban...
Ummi~~~
Rindu mau makan dendeng daging, huhu~~

Ok, kalo cerita pasal makanan perut pun lapar..
Yuk makan, hehe..
Bye...
Assalamualaikum..^-^



2 comments:

Anniesa Sophillea said...

sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Natasya Alhabsyi said...

eehh, kte masak mmg sedap pun...haha...;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...